Anmälan till Marikas Flow


Inga aktiviteter eller artiklar hittade

Kursens upplägg den 23/11 2019:

14:00-15:00: Frigörande dans i mindfullness | Marikas Flow (Instruktör: Marika)

15:00-15:15 Paus med enklare mellanmål

15:20-16:20: QI GONG (Instruktör: Ann)

16:20-16:30: Paus

16:30-17:25: Aktivitet med dans och måla med kritor – väck din kreativitet! (Instruktör: Marika)

17.25-17.30 Kort paus

17.30-17.50 Shinrin-yoku meditation (Instruktör:Ann)

17:50-18:00: Avrundning

Pris: 700 kr.

WORKSHOP: en mix av frigörande dans i mindfulness, Qi Gong och Shinrin-youku meditation.

Kom och se vad frigörande dans, Qi Gong och Shinrin-Yoku kan göra för just dig. Alla är välkomna, även du som aldrig dansat, utövat Qi Gong eller mediterat innan. Denna innehållsrika eftermiddag är investering i dig själv och ditt välmående. Den ger ny kraft till din kropp och själ, väcker din kreativitet och fördjupar din förmåga att känna in och lyssna på din kropp. Den ger dig extra energi och skapar nya spår i din hjärna. Ett perfekt tillfälle att boosta dig själv inför höstens mörkare och kallare tider. Ta chansen!

Du leds in i en dansresa med fria rörelser och medveten närvaro. Du blir guidad genom olika rytmer, får möjlighet att fördjupa din kroppsmedvetenhet och även teckna dina egna rörelser i färg för att väcka kreativiteten i dig. 

Du kommer också att få möjlighet att testa några övningar från olika qigong former framtagna för att förbättra energiflöde och motverka olika hälsobesvär,  lära dig att göra energiinsamlingar och utföra självmassage. Du får tips om hur du, enligt TKM-Traditionell kinesisk medicin, på bästa sätt kan kombinera kost, stillhet och träning så att de motsvarar höst- och vinterförändringarna i naturen.

Med hjälp av en naturmeditation, inspirerad av  både TKM och Shinrin-yoku ( skogsbad på japanska), få du chansen att fördjupa din kontakt med naturen och dig själv och stärka dina sinnen.

De flesta övningar utförs stående och varvas med stunder av avslappning och stillhet. Inga krav på varken god kondition eller förkunskaper. Du deltar på dina egna villkor. Löst sittande kläder och sköna strumpor är att föredra då vi tränar och dansar utan skor. 

Vi avslutar dagen med avslappning och reflektion.

Varm välkommen!

Marika Hanson – diplomerad ledare i frigörande dans i mindfullness och grundare av Marikas Dans och Modestudio https://www.marikas.se/ och Marikas Flow https://www.marikasflow.se/

Ann Stein TirulQi Gong instruktör och metodledare i Medicinsk Qi Gong, FaR (Fysisk aktivitet på recept) aktivitetsarrangör och ledare samt Naturterapi- och Shinrin-yokuguide och grundare av  Return to Nature AB  http://returntonature.se/